söndag 12 december 2010

Besinning och eftertänksamhet är nödvändigt efter bombattentatet i Stockholm!

Igår skedde ett frukstansvärt bombattentat i Stockholms centrum som idag skakat om hela landet. Det är angeläget att som statsminister Fredrik Reinfeldt uttrycket det visa "tålamod och inte dra några förhastade slutsatser"!

Det finns människor och politiska krafter som kommer att utnyttja den fruktansvärda händelsen för att förstärka sitt motstånd mot invandrare och muslimer i synnerhet! Abd al Haqq Kielan, ordf . i Svensk Muslimsk samling - har på ett klokt sätt kommenterat den som hänt.

Flera Imamer runt om i landdet har uttryckt sin bestörtning och avsky över det som hänt, och på så sätt tagit avstånd ifrånd det som skett.

Det finns extremistiska krafter och personer i alla sammanhang, som väljer denna våldsamma väg. Det finns de som inget annat önskar än att skuldbelägga muslimerna, och den närmaste tiden kommer motsåndet mot dem att skräpas. Vi har idag redan läst kommentarer från Sverigedemokarter, som "fiskar i grundligt vatten"!

Därför är det angeläget att ge stöd åt vår muslimska vänner i vårt aldn, som under nästa vecka kommer att få möta ifrågasättande, anklagelser och hat. Nu behövs besinning, försiktighet i slutsatser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar