onsdag 15 december 2010

Starkt Kristdemokratisk Team i Örebros Kommunledning!

Idag har kommunfullmäktige valt ny kommunledning och ledamöter i nämnder och styrelser. Eftersom valet är överklagat och valprövningsnämnden troligen först i slutet av januari kommer med sitt slutgiltiga besked - har en blocköverskridande kommunledning med sju partier valts.

Det är bra just nu - nu är tid för samsyn, och samarbete för Örebros bästa. Kristdemorkaterna har en stark laguppställning i kommunledningen, med ca 55 politiska uppdrag i nämnder och styrelser.

Till presidieuppdrag valdes följande Kristdemokrater:

- Lennart Bondeson, ordförande i Programnämnd Bran och utbildning och ansvarigt kommunalråd för barn och utbildningsfrågor
- Behcet Barsom, ordförande i Kultur och medborgarnämnden ( anvarig för bl a kulturfrågor, bibliotek, kulturskolan, fritidsgårdarna mm
- Magnus Lagergren, ordförande i Östernärkes Områdesnämnd
- Anders Hagström, 1:v ordförande i Vuxen- och arbetsmarknadsnämnden
- Anders Hagsten, 1: v ordförande i Skolnämnd Nordväst
- Ingeborg Elovsson, 2: v ordförande i Glanshamars Lókala nämnd
- Sigvard Sundkvist, 2: v ordförande i Socialnämnd öster

Kristdemokraterna kommer att ta ett stort ansvar för dessa verksamheter, och även övriga - för att gott gemensamt styre och arbete där alla frågor beslut ska ske i stor samsyn.

2 kommentarer:

  1. Vilken otroligt tråkig jämställdhetsprägel...

    SvaraRadera
  2. Tar det inte lite väl lång tid för valprövningsnämnden att ta ett beslut? Hur lång tid efter deras beslut kan ett ev omval ske? Jag har hört mars, men då förväntade man sig väl ett beslut i början av december.

    SvaraRadera