fredag 11 februari 2011

Modiga kristdemokrater på valskolan i Vivalla, 1 september!

När nu omvalsbeskedet kommit från valprövningsnämnden är det angeläget att påminna om hur fyra kristdemokrater; Susanne Lindholm, Glenn Westberg, Marie Magnusson och Lars Axel Nordell blev åskådare till socialdemokraternas valkampanj i Vivalla centrum, 1 september.
De var på plats och blev synnerligen förvånade över hur socialdemokraterna gick över alla gränser för vad som är både rimligt och rätt. Susanne Lindholm, kristdemokraternas andranamn på kommunlistan i Örebro, berättade i media vad hon såg.
För att förstå det stämningsläge som skapats under dagen så hände följande: en arg medborgare gick fram till fram till Susanne Lindholm och sa följande: "Ni kristdemokrater ska inte vara här och förstöra - för väljarna kan ta fel röstsedel eftersom ert partinamn är så likt socialdemokraterna"!
Efter Susannes uttalande i media, fick kristdemokraterna mycket stark offentlig kritik från den socialdemokratiska valledningen, där man jämförde vårt agerande med en " planerad högerkristen kampanj , igångsatt från centralt håll i Sverige".
Idag blir det tydligt vad som var rätt och fel; socialdemokraternas kampanj 1 september får mycket stark kritik från Valprövningsnämnden, och det är sannolikt den enskilt viktigaste faktorn som gör att det blir omval!

Ett tack till Susanne och de andra kristdemokraternas mod, 1 september!

4 kommentarer:

  1. från knytpunkt.com, reportage från Vivalla 1/9 2010: "Lars – Axel Nordell riksdagsman för Kristdemokraterna i Örebro län var en av dem. Han sa att Alaa Idris hade gjort ett bra jobb med informationen, hon var saklig och väldigt pedagogisk i sitt framförande av informationen.
    Lars-Axel Nordell tycker att det är viktigt att man inte suddar ut gränserna mellan att vara politiker och kommunal tjänsteman och att det är viktigt att tänka på detaljer som att inte slicka igen kuverten med valsedlarna som skickades runt för att alla skulle få se hur det ser ut. Lars-Axel Nordell sa också att det var ett bra initiativ och det är alla partiers uppgift att sprida informationen."
    Från Valprövningsnämndens beslut:
    "Vad gäller valskolan finner alltså Valprövningsnämnden inte visat att någon handlat på ett sätt som varit otillbörligt."
    "I likhet med förhållandena på Stockholms Central var även det nu aktuella valtältet beläget omkring 10 meter från ingången till biblioteket och röstningslokalen. Tältet var uppställt i en galleria, där, liksom på Stockholms Central, många människor passerar. Röstningslokalen hade likt den på Centralen hög tillgänglighet."
    mvh Björn Sundin

    SvaraRadera
  2. När du påstår "socialdemokraternas kampanj 1 september får mycket stark kritik från Valprövningsnämnden" så är ju detta helt osant.

    Lyssna på Valprövningsnämndens presskonferens eller läs Na. Du och andra folkvalda är ytterst ansvarig för ordningen i och i närheten av det ställen där vi får förtidsrösta. tA LITE ANSVAR SOM ANSVARIG POLITIKER!

    SvaraRadera
  3. Tyvärr, Thomas - jag menar att du har fel. Det var i grunden hela kampanjupplägget 1 september som gav upphov till oredan både utanför
    vallokalen och i densamma - det råder ingen tveksamhet i detta fall.

    Det går inte att "skyll på" en valförrättare när hundratals människor kommer.

    Ansvaret vilar helt på de ledande (s)-politiker som fanns med.

    SvaraRadera
  4. Att påstå att Valprövningsnämnden sagt saker som den inte sagt är inget annat äm lögn. Åter igen du påståra "Idag blir det tydligt vad som var rätt och fel; socialdemokraternas kampanj 1 september får mycket stark kritik från Valprövningsnämnden, och det är sannolikt den enskilt viktigaste faktorn som gör att det blir omval!"
    Detta är ju inget annat än ofromma fantasier och om du inte inser detta är det sorgligt!!!

    SvaraRadera