torsdag 24 mars 2011

Socialdemorkaternas oansvariga "allt till alla politik" i Örebro fortsätter!

Det är valtider igen, och ingen hejd på socialdemorkaternas "allt till alla politik"! Igår lovade Björn Sundin(s) 100 nya miljoner till gatuunderhåll. Idag kommer ett nytt utspel på samma tema; Rudbeckskolan ska vara kvar - utan några som helst ekonomiska och pedagogiska konsekvenser.

Dessutom byter man helt spår, och bryter mot det beslut man deltog i gymnasienämnden 2010. Men allt är möjligt i socialdemokraternas värld - för att vinna makten.

Kommentarer:

1. Socialdemorkaterna har aktivt bidraget till att Rudbecksskolan gått med 35 miljoner i underskott under 2005-2010! (S) flyttade tre större program: Tema, media och Teknik - och därmed började elevantalet att rasa - självklart. Men - det anmärkningsvärda var att man tog inte ansvar för att minska budget och resurser i motsvarande grad, istället fick skolan en omställningsresurs på 1,5 miljoner kronor som sedan legat kvar.

Man har betalat för tomma lokaler - istälelt för till pedagogik.

Underskottet har de andra gymnasieverksamheterna fått finansiera - självklart finns en upprördhet över detta. När sedan elevantalet fortsatte att minska, så fördjupades den ekonomiska krisen. Detta skedde under Lena Baastads(s) tid som ordförande - vilken trovärdighet finns när Baastad(s) nu vill leda kommunen??

För att ta ett ekonomisk ansvar - så beslutade vi att minska gymnasieskolorna med en skola- det var ansvarigt.

Nu fortsätter (s) sin oansvariga väg. Samtidigt fick vi går information om att 7 ytterligare fristående skolor vill starta i Örebro kommun 2012 - det skulle innbära fullt utbyggt 1758 elever, vilket innebär behov av ännu mera lokaleffektiviseringar. Då säger (s) - behåll Rudbeckskolan!?

Total populism och "mer till alla politik". Istället måste (s) tala om vilken annan gymnasieskola man vill lägga ned; Risbergska eller Karolinska skolan. Annars saknas trovärdighet - man kan inte både ha och äta kakan.

Att starta en grundskola, 7-9 är ett dåligt förslag. Idag söker även här sju nya fristående skolor rätt att starat i Örebro, 2012 - vilket handlar om ca 1705 elever. Det handlar om ca 4-5 kommunala skolor som inte behövs. Då säger (s) - starta en ny kommunal skola - alltså samma tema: "mer till alla".

Det är totalt oansvarigt, ogenomtänkt - valpopulism. Jag är inte förvånad - igår 100 miljoner, idag 10-tals miljoner av nya pengar utan att redovisa hur allt detta går ihop. Sannolikt kommer "allt till alla"-politiken att fortsätta fram till valdagen 15 maj.

Socialdemokraterna i Örebro visar med all önskvärd tydlighet att man inte kan leda och ta ansvar för en politik som bygger på det "gemensammas bästa". Nu är väljare klokare än så - och det är lätt att genomskåda "spelet". Allt till alla-politik är förrödande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar