onsdag 19 augusti 2009

Moderaterna felprioriterar!

Pensionärerna och kommunerna före jobbskattesänkning!
Det är bra att Elisabeth Svantesson redovisar moderaternas prioriteringar inför Alliansregeringens budgetarbete för 2010. Det är också bra att moderaterna äntligen ställer upp på att tillföra kommunsektorn utökade resurser för att trygga välfärdssektorn.

Kristdemokraterna och Folkpartiet har vid flera tillfällen uttryckt behovet av en prioritering för
kommun- och landstingssektorn. Nu finns förutsättningar för att Alliansregeringen gör en satsning i den kommande höstbudgeten. Det är bra.

En utökad satsning på vuxenutbildningen som moderaterna vill göra är också något som kristdemokraterna ställer sig bakom. Åtgärder måste också vidtas för att utbilda människor i en tid när arbetslösheten växer. Här behövs mera resurser.
Men vi delar inte moderaternas prioritering på ytterligare jobbskatteavdrag. Vi menar att pensionärerna står först i kön, före ytterligare steg i jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar. För en solidarisk fördelningspolitisk prioritering måste nu pensionärerna få sin del inför 2010.

Kristdemokraterna har drivit den linjen inför 2009 års budget och inte fått gehör för detta hos moderaterna – nu är det dags. Jobbskatteavdraget har varit bra och gett en stor skattesänkning till alla som har arbete. Den förra regeringen misslyckades under lång tid att värdesäkra pensionerna, vilket kristdemokraterna kraftigt har kritiserat. Vi kan i detta läge inte acceptera att pensionärerna inte prioriteras. Därför säger vi nej till moderaterna prioritering där pensionärerna inte finns med.

Nu ska pensionärerna också få sänkt skatt! Pensionärerna ska också få del av den allmänna standarhöjningen som så många andra fått de senaste åren. Det är kristdemokraternas tydliga besked till moderaterna inför budgetförhandlingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar