onsdag 8 september 2010

Socialdemokraternas skrämselpolitik i Örebro och Sverige!

Idag lyssnade jag till Tomas Bodström(s), som besökt valtorget i Örebro och höll ett politiskt tal. Hans tal liknar mycket många socialdemorkater, från Mona Sahlin(s) till lokala (s)-politiker i mycket hög grad.

Att man har samma politik, är väl inte förvånande - men "tonen", retoriken , som bara handlar om att "skrämma väljarna", över alla hemskheter som sker och kommer att ske med en Alliansregering. Självklart är det bra att olikheterna kommer fram. Men det finns väl få som håller med om detta svartmålande, som nu återstår av socialdemokratisk retorik.

Två exempel:

- Alliansen sänker skatten med 100 miljarder! Sanningen är att socialdemorkaterna accepterat de flesta skattesäkningar som skett, det säger man aldrig.

- 25000 jobb har "försvunnit" från välfärdssektorn. Fel - 13000 jobb har tagits över av olika privata utförare, som ger samma tjänster. Man kan vara emot detta - men välfärdssektorn har inte minskat med dessa 13000! Dessutom försvann många vikariet m.m - under den ekonomiska krisen.

- Den världsvida globala krisen, nämner aldrig socialdemorkaterna - och inte Tomas Östros.
Trots detta är Sveriges finanser mycket starka, bäst i Europa.

Tyvärr kommer nog socialdemokraterna bara fortsätta att höja skrämselretroiken! Så går det när den egna politike är urholkad, och verkningslös!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar