måndag 13 september 2010

Vårdnadsbidraget en succé i Örebro - vänstern rasar!

Vårdnadsbidraget – en succé för Örebros Familjer!

Att vänsterpartiet säger nej till vårdnadsbidrag för Örebros familjer är inte överraskande. Men det som är skrämmande i vänsterns utspel är att man inte med ett enda ord väljer Barnens perspektiv, utan endast ett vuxenperspektiv. Samtidigt ställer man grupp mot grupp. Det är ”invandrarkvinnorna” som man inte tilltror förmågan att själva välja det de anser bäst för sina barn. Vad är det för diskriminering av en grupp?

Kristdemokraterna lovade inför valrörelsen 2006 att inför ett vårdnadsbidrag i Örebro kommun, vilket blivit en stor succé. Vänsterpartierna tycker illa om en barnreform som finansieras av kommunen och motsäger sig varje form av föräldramakt!

Vårdnadsbidragets syfte är att ge möjligheter för föräldrar att få mera tid med barnen när de är små. I alla undersökningar som gjorts är det ca 70% av alla föräldrar som tycker att vårdnadsbidrag är bra.

Under första året fick 301 familjer del av vårdnadsbidraget, en mycket bra siffra. Hittills under 2010 har 264 familjer fått vårdnadsbidrag, en stor ökning av ca 30%. 10 miljoner är avsatt för vårdnadsbidraget. De som får vårdnadsbidrag motsvarar ca 2-3 förskolavdelningar.

I Örebro kommun, med en mycket stark ekonomi har vi klarat av att bygga ut förskolan med ca 1200 platser under mandatperioden och samtidigt infört ett populärt vårdnadsbidrag! Vi vill svara upp mot familjernas önskemål och möjlighet
till egna val, det har vi genomfört.

Vårdnadsbidraget kommer att utvecklas och finnas kvar under nästa mandatperiod med starkt kristdemokratiskt medverkan i Koalition för Örebro! Social-demokraterna och vänstern har varit tydliga med att avskaffa vårdnadsbidraget om de kommer till makten.

De står för en politik där politikerna tror sig veta bättre än föräldrar. Det gäller också i synen på föräldraförsäkringen, där man vill tvångskvotera föräldrarnas egna val.
Lars Ohly(v) är symbolen för den omänskliga politiken när han föreslår ”bröstpumpen”, när föräldrar ska tvingas ut från hemmet. Bevara oss från den politiken i Örebro kommun.

Vi vill se ett mänskligare Örebro, där grunden lägges tidigt i barnens liv. Då är mera tid med barnen en mycket viktig del. Kristdemokraterna är garanten för att vårdnadsbidraget ska finnas kvar, och att föräldrar ges verklig makt och inflytande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar