onsdag 4 januari 2012

Kristdemokratiskt genomslag i Örebropolitiken!

Nu har det första halvåret i Örebro avslutas för Kristdemokraterna i kommunledning tillsammans med Centerpartiet och Socialdemokraterna. Vi kan konstatera att med den politiska plattform som skapades i juni månad så får mycket av den kristdemokratiska politiken stort genomslag.

Här följer några exempel för våra medlemmar och väljare att begrunda:

- Valfrihetsreformerna vårdas väl och utvecklas i små steg. Det gäller vårdnadsbidrag för familjerna, där ca 350-400 nyttjat det under 2010. Det gäller också LOV - med fritt val inom hemtjänsten, t ex olika servicetjänster som nu fortsätter med mat/måltiderna. Inom LOV har det skapats ca 30 nya småföretag i Örebro! Fristående skolor och enskilda förskolor får likvärdiga resurser som de kommunala, de inbjuds till fortbildningsdagar och t ex rektorsmöten. Subsidiaritetsprincipen - i kommunal praktik!

- Civila samhället och samarbetet med kommunen utvecklas utifrån den Överenskommelse som slöts under 2010. Arbetet fortsätter och vi har ökat stödet till IUC - Det ideela utvecklingscentrat.

- Mänskliga Rättigheter, arbetet fortsätter i det Inter Religiösa Rådet, arbetet med Barnkonventionens genomförande stärks. En beredning i Kommunfullmäktige för Mänskliga Rättigheter inrättas i början av året, arbetet för att ta fram en handlingsplan för HBT- frågor startar. Sammantaget stärks arbetet med mänskliga rättigheter på flera områden.

- Värdighetsgaranti i äldreomsorgen inrättas under året, för att stärka de äldres rättigheter till den service de önskar.

- Näringslivsarbetet får nu ny fart med en ny näringslivsorganiastion, med särskild satsning på det strategiska näringslivsarbetet.

- Klimat-och miljöarbetet, utifrån kristdemokraternas förvaltarskapsprincip fortsätter med stor kraft. Förra året placerade sig Örebro kommun i en miljöranking som trea av alla kommuner i Sverige.

Ja - det är några viktiga områden som får genomslag i Örebropolitiken, som inte skulle skett utan kristdemokraternas medverkan i kommunledning.

Dessutom fungerar samarbetet utomordentligt bra mellan våra tre samarbetspartier. Jag ser med stor tillförsikt fram emot ett nytt år i Örebropolitiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar