måndag 23 februari 2009

Alliansen 46,4% - Oppositionen 48,9% enligt Skop!

Det mest intressanta i opinionsläget just nu är förhållandet mellan Alliansen och Oppositionen. Från att det varit ett stort avstånd mellan blocken under 2007-2008 har nu avståndet blivit allt mindre - idag är skillnaden bara 2, 5 procentenheter enligt Skop!

Detta tyder på att väljarna värderar regeringens ansvarstagande i ett svårt krisläget mycket positivt! Det verkar som krisen stärker Alliansregeringen. Det beror säkert på att Mona Sahlin och den rödgröna oppositionen inte har så mycket att komma med rent politiskt. Hittills har nästa allt handlat om att opponera, men inte med någon direkt alternativpolitik. Det håller aldrig i längden - väljarna är klokare än så. När man upplever ett otydligt och oklart politiskt budskap som nu oppositionen visar upp, så skapar det bara tveksamhet.

Alliansens starka sammanhållning och fårmåga att leda, ger resultat - och kommer att vara ett mycket bra utgångsläge inför 2009. Det betyder inte att allt som regeringen genomför är bra, men man man leda - särskilt i en svår tid för landet.

Bra arbetet, Hägglund, Björklund, Olofsson och Reinfeldt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar