söndag 22 februari 2009

Vakna Anders Borg - regeringen måste ge kommunerna stöd nu!

Örbro kommun tar beslut på tisdag i kommunstyrelsen och reviderar 2009 års budget med 55 miljoner kronor. Till detta kommer SKL:s prognos förra veckan att ekonomin försämrats snabbare än man beräknat. Det betyder att ytterligare besparingar med 40 miljoner under 2009 - alltså sammanlagt 95 miljoner kronor!

Örebro har trots allt ett bra ekonomiskt läge, pga av de senaste årens stora överskott och allmänt goda ekonomi. 2009 års överskott efter budget revidering beräknas till + 100 miljoner.

Nu måsre regeringen Reinfelt agera snabbt med ökade statsbidrag till kommunerna. Snart kommer kostnaderna för försörjningsstöd att öka, och behoven av utbildningsinsatser med bl a vuxenutbildning blir akut.

Så ett mycket tydligt budskap från kristdemokraterna i Koalition i Örebro till Regeringen- kom med ett snabbt positivt besked om ökade bidrag till kommunerna. Det är den enda kloka stategin i detta allt svårare ekonomiska läge som kommunerna befinner sig i.

Jag vet att kommunminister Mats Odell vill detta, det handlar om att få med finansminister Anders Borg på detta också! Vakna upp nu - Anders Borg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar