söndag 15 februari 2009

Kyrkopolitikernas (s+c) desperata kamp!

Idag på Svenska Dagbladets Brännpunkt skriver Olle Burell(s) och Karin Perers(c), båda gruppledare för sina partier i kyrkomötet. De kritisera de nio biskopar som krävde att Svenska kyrkan ska lämna ifrån sig sin vigselrätt. De menar att biskoparna har fel.

Hela deras resonemang är ännu ett krampaktigt försök att med varje medel hålla kvar statens styrning över kyrkan. Man undrar vilken samhällssyn och kyrkosyn som ligger bakom deras inlägg. De går så långt så de menar att "biskoparnas kampanj" leder till förtryck av människor. Det blir bara mera förvirrat ju mer man läser artikeln.

Därför upprepar jag återigen - låt kyrkan och trossamfunden äntligen befrias och skiljas från myndighetsutövning åt staten. Det gynnar både religionsfriheten - och alla människors lika värde att det finns en könsneutral äktenskapsregistrering, som kan ske genom samhällets försorg.

Kyrka ska vara kyrka - och stat ska vara stat! Men (s) och (c) är de partier som hårdast håller fast vid det gamla "statskyrkosystemet", fastän det har upphört att gälla. Men förr eller senare kommer förändringen.

Så- givetvis har biskoparna rätt och kyrkopolitikerna Olle Burell och Karin Perers fel!

1 kommentar:

  1. Ja, så är det. Dom har fel och du har helt rätt! Det är klart inte samfunden ska ägna sig åt myndighetsutövning.

    SvaraRadera