onsdag 25 februari 2009

Örebro gnällopposition i fullmäktige!

Det är uppenbart att Oppositionen i Örebro kommun främst väljer att "gnälla ochh kritisera"! På fullmäktige - just nu har vi diskuterat Visionsprogram för Stortorget - Våghustorget och Järntorget. I kommunstyrelsen vara alla partier helt eniga i sakfrågan -programmet ! Ingen reservation eller andra yrkande i sak. Dock - ett återremissyttrande i finansieringsfrågan.

De flesta debattörerna, med undantag av oppositionsrådet Lena Baastad(s) - diskuterade mest innehålllet i programmet - med skarp kritik. Vänsterpartiet, Marie Wirde (v)tog priset i populism och ensidighet - när hon helt "sågade förslaget", som man i kommunstyrelen röstat ja till!

Återremissyrkandet - var mycket otydligt, och ansvarigt kommunalråd Fredrik Persson(mp) visade med all tydlighet att beslutsförslaget är finansierat!

Det är tragiskt att oppostionen förhalar viktiga beslut, på ganska osaklig grund. Det finns inget sakligt motiv till återremiss, vilket bara kan tolkas som oppostionen med alla medel vill hindra viktiga beslut för Örebros utveckling!

Det är beklagligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar