fredag 27 mars 2009

Finlands katastrofala Alkoholpolitik förskräcker!

Alkolholpolitiken är ett tema som diskuteras för lite. När Finland sänkte alkolholskatten 2004, diskuteraades detta också i Sverige och Kristdemokraterna varnade för konsekvenserna!
Det visar sig, att vi hade rätt - tyvärr för befolkningen i Finland

"2000-talets största socialpolitiska katastrof". Så väljer en finsk regeringstjänsteman att beskriva konsekvenserna av den sänkning av alkoholskatten som Finland genomförde 2004. Sedan dess har alkoholkonsumtionen ökat med 10 procent.

I ett försök att reparera detta har man redan höjt skatten två gånger och den 1 oktober höjs den på nytt med 10 procent. Det finska exemplet visar på en dyrköpt läxa som borde läras av alla dem som med stor frenesi kämpar för sänkta alkoholskatter också i Sverige.

Alkoholpolitiken är central och är också viktig inför EU-valrörelsen. Den kristdemorkatisk värdegrundade politiken är långsiktigt hållbar!

1 kommentar:

  1. Tack för en fint alkoholpolitiskt inlägg! Allt för ofta glöms det bort i debatten att alkoholpolitik kan bli rena rama experimenterandet med människoliv om man hastig och lustig byter politik.

    SvaraRadera