söndag 22 mars 2009

Utmärkt av Kvinnoförbundet att ifrågasätta Partistyrelsens kärnkraftsposition!

Under Kristdemokratiska Kvinnoförbundets årskonferens i helgen antogs en motion som vill verka för att Kristdemokraterna håller fast vid sin kärnkraftslinje enligt principprogrammet. Det är utmärkt, och bra att det blir en ordentlig debatt på partiets riksting i Västerås.

Kvinnoförbundet vill att partiet verkar för en fortsatt utfasning av kärnkraften genom att inte rusta upp eller utveckla kapaciteten i befintliga kärnkraftverk. Detta till förmån för satsningar på effektivisering, förnyelsebara alternativ och framtida generationer.

Om Sverige bygger ut kärnkraftsindustrin så innebär det att vi aktivt tar ställning för att utsätta oss själva, kommande generationer samt andra länder för stora hälsorisker. Detta är oacceptabelt! Istället bör vi satsa medel på fortsatt forskning och utveckla tekniken för alternativa och miljövänliga energikällor. Förnybar el och effektivisering har en större och snabbare potential att ge mer klimatanpassad el, till lägre kostnad, än ny kärnkraft.

Jag har skrivit en motion tillsammans med Anders Hagsten, ordf. i Lokalavdelningen i Örebro med samma syfte och inriktning som den Kvinnoförbundet antog - utmärkt att allt flera ansluter sig till den hållning som principprogrammet fastställt. Jag ser fram emot en viktig och nödvändig debatt på rikstinget, som borde avgjort frågan innan partistyrelsen förändrade kristdemokraternas hållning i en mycket angelägen framtidsfråga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar