söndag 1 mars 2009

Vasaloppet, vår i luften och ekonomisk kristid!

Härligt - att första vårmånaden är här. Ett 30-tal svanar har kommit till Tysslingen i helgen! Vilket vårtecken. Vasaloppet är också en höjdare, även framför TV! Visst behövs dessa tecken - för att vi ska kunna ta oss an vårt viktiga arbete i Örebro kommun med att anpassa budget till den verklighet som finanskrisen också gett oss.

Fram till 2011 - minskar skatteintäkterna med ca 250 miljoner kronor. Vi ska i morgon samtala hela dagen i kommunalrådsgruppen om hur vi på bästa, långsiktigt hållbara sätt tar ansvar för en anpassing till nya ekonomiska villkor. Det blir en viktig dag

Örebro kommun har ett bra utgångsläge med stora överskott den senaste åren - det är en utmärkt grund. Men det behövs vishet, klokskap och mod att hitta fram till goda lösningar. Koalitionen kommer att klara detta - vi får se vad oppositionen gör. Jag hoppas på en bred uppgörelse mellan blocken. I svåra tider behöver blockpolitiken begravas - och det krävs en samling. Tyvärr har oppositionen ännu visat för lite av detta. Jag välkomnar socialdemokraterna och vänsterpartiet i Örebro in i ett gemensamt ansvar för framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar