söndag 8 mars 2009

Vänortsbesök i Terrassa, Spanien - nästa vecka

På tisdag finns jag med i en delegation från Örebro kommun som besöker vår vänort i Spanien - Terrassa, som ligger i Katalonien - 3 mil nordväst om Barcelona. Terrassa är en ganska ny vänort för oss i Örebro kommun. Vårt besök nästa vecka, tisdag - fredag är det första mera formella och större besöket som sker. En delegation från Terrassa besökte Örebro kommun under 2008.

Delegationen från Örebro kommun består av följande personer: Staffan Werme(fp) ks-ordförande, Inger Högström-Westerling(m) kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor, Lennart Bondeson(kd), kommunalråd med ansvar för barn- och utbildningsfrågor, Rasmus Persson(c), kommunalråd med ansvar för sociala frågor, Gabriella Blomgren(mp), kommunalråd med ansvar för miljö- och klimatfrågor, Carina Dahl (s) och Murad Artin (v), oppositionsråd.
Tjänstemän som finns med är; Isabell Landström, Gun Berglund och Gunilla Björlin.

Det blir intressant att möta ansvarig politiker i Terrassa, och se hur man som kommun arbetar med de aktuella frågor som finns nu. Besöket är också ett led i arbetet inför valet till EU-parlamantet i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar