tisdag 30 juni 2009

Skoldebatt i Almedalen idag

Jag deltog som repr. för Kristdemokraterna i en Skoldebatt som Lärarförbunden arrangerade. Några reflektioner efter debatten:

- Märkligt att oppositionen, främst (s) Marie Granlund utan någon som helst självkritik efter 12 års ansvar för Skolan, kan kristisera så ensidigt med et enkla budskapet "mer pengar till skolan". Samtidig ger man inte något som helst alternativ till vad man själv vill. Det verkar vara samma retorik som hemma i Örebros fullmäktige, tror det är (s) strategi.

- Samtidigt behövs när alla skolreformer fått "sätta sig", lite andrum för skolan, det behövs dessutom en bred samsyn, skolreformer kan inte brytas upp om det mot förmodan blir maktskifte.

- Det är också angeläget att kommunerna får ett tydlig ansvar och utryme för det lokal självstyret, här vet vi bäst hur skolan ska styras.

- Till sist lite kritik till arrangörerna, Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet som fick avsluta debatten. Jag tycker de tog i för mycket, och närmast "sågade politikerna vid fotknölarna", givetvis ska de driva sin egen kampanj mot besparingar i skolan, men ska man bli tagen på riktigt allvar, måste man nog vara lite mera seriös i sitt utspel. Nu var det svårt att ta det på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar