tisdag 8 december 2009

Örebro kommun visar +300 miljoner för 2009!

2009 kommer nog historiskt sett vara ett av de allra svåraste åren ur ren planeringssynpunkt för kommunerna i Sverige. Efter den ekonomiska krisen under hösten 2008, har prognoserna förändrats varannan månad - och planeringsförutsättningarn blivit synnerligen svåra.

Redan under vintern 2009 tog vi som Koalition mycket aktiva beslut för att möta minskade intäkter, nämnderna tog sitt ansvar, och nu kan vi konstatera att vi står väl rustade inför 2010-2012. De ansvariga politikern och tjänstemännen har gjort ett mycket bra arbete, ansvarsfullt och väl genomfört.

När vi idag på kommunstyrelsen fick årets sista prognos visar den på ett resultat som kommer att bli ca +300 miljoner kronor! Det finns två särskilda poster av engångskaraktär: försäljning av tomträtter, +100 miljoner, samt +100 milj på finansnetto. Övrigt överskott gäller kommunens driftområden. Detta är mycket glädjande för kommunen och ett gott betyg till Koalitionen som tagit stort ansvar, under besvärliga omständigheter.

Det är tredje året i rad som Örebro kommun går med bra överskott! Med detta kan vi möta medborgarna under 2010 - för att få nytt förtroende inför en ny mandatperiod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar