måndag 26 januari 2009

Örebrosocialdemokrater i högmodsfällan!

Koalition Örebro har haft makten i kommunen under 2007-2008. Vi har en väl samspelt koalition som klarar att driva och genomföra det flesta beslut på ett bra sätt. Givetvis finns det frågor som tagit tid och gått lite omvägar. Men det handlar om demokrati och fem partier i samverkan. Så ibland har oppositionen rätt i sin kritik, och så brukar det vara. Dock - har vissa av socialdemokraternas företrädare, bl a Björn Sundin och John Johansson hamnat i högmodsfällan.

Vid otaliga tillfällen har de skrivit i sina bloggar och närmast hånat Alliansens opinionssiffror och tagit ut valsegern i förskott. Det är bara att räkna ned dagarna till valet 2010, har Sundins budskap ropats ut! Det är synnerligen märkligt att Sundin inte skrivit något om opinionsläget det sista halvåret, ja det kanske inte är så konstigt. I januari 2008 var avståndet ca 16 procentenheter mellan blocken och nu i söndags, ett år senare bara 5,5 procentenheter. Jag är övertygad att det kommer att vara jämt mellan blocken under 2009-2010.

Allianspartierna kan ser fram emot andra halvlek med tillförsikt, stärkt förtroende för Alliansregeringen , svagt förtroende för Mona Sahlin. I Örebro har koalitionen ett stort förtroende - jag anar att medborgarna inte vill ha tillbaka ett vänsterstyre med (S) och (V). Men högmod brukar alltid straffa sig - även i politiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar