onsdag 13 maj 2009

Många Vårdnadsbidrag i Örebro kommun!

Utvecklingen av Vårdnadsbidragsreformen i Örebro kommun är över förväntan. Under tiden januari till april har 210 ansökningar inkommit varav 189 beviljats ! Det är mycket bra - till glädje för föräldrar och barnen medan oppositionen(s+v), är arga. Vid nästan varje tillfälle säger de att vårdnadsbidraget ska avvecklas! Jag välkomnar den debatten i Örebro inför valrörelsen.

Av de sökande som beviljats vårdnadsbidrag har 18 barn lämnat sin plats i förskole-verksamheten, vilket motsvarar en förskoleavdelning. Ungefär 50 barn har lämnat kön till förskolan, vilket minskar trycket på efterfrågan något! Av de som beviljats vårdnadsbidrag är 15% män.

Vi har som ansvarig Koalition byggt ut förskolan mer än någonsin, under 2008 med 16 avdelningar och ca 300 nya förskoleplatser. Vi har också gett tillstånd till flera nya enskilda förskolor i kooperativ form - vilket är bra för mångfalden. Samtidigt har vi infört en Vårdnadsbidragsreform som många efterfrågar.

Sammantaget visar vår politik på mångfald och valfrihet, där föräldrarna tillsammans med barnen får större makt. Det är bra för barnen, stärker civilsamhället och föräldrarnas viktiga roll inför framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar