tisdag 22 september 2009

Främlingsfientlighet och rasism i Mehdi Ghezalifrågan!

Idag berättar advokat Peter Ahltin, att han de senaste dagarna fått mängder av mail och starkt främslingsfiendliga reaktioner pga. av hans roll som försvarsadvokat. Jag har förut varnat för och kritiserat alla "tyckare", inte minst politiker som "hänger på", och antyder att Ghezali nog är skyldig till det han anklagats för, ända sedan USA höll honom fången utan rättegång.
Detta "drev" riskerar nu att legitimera olika förämlingsfientliga och mörka krafter, som gärna vill hitta ett argument för sin människokränkande politik!

Därför har vi alla ett ansvar, vänta med dom - ge Ghezali en rättvis bedömning, som alla vi ska ha i ett modernt och demokratiskt samhälle. Det är ganska oviktigt nu att spekulera omkring varför han rest till Pakistan, vad som hänt m.m

Visst kan det anses som dumdristigt när han ännu är oskyldig, men det står så mycket störra perspektiv och värderingar på spel. I denna fråga är det både naivt och dumt med rena "spekulationsutspel" från politiker som skett den senaste veckan. Vi måste även i denna svåra fråga försvara ett människovärdigt agerande i fallet med Mehdi Ghezali! Det sker inte genom snabba utspel för att vinna kortsiktiga politisk poänger. Människovärdet går före!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar