onsdag 16 september 2009

Kyrkopolitiska "stolligheter"!

På söndag är det Kyrkoval och vi kan läsa alltflera alltflera debattinlägg där det finns en mycket märklig politisering av Kyrkan. Det är främst Socialdemokraterna, Centerpartier och Moderaternas "kyrkopolitiker" som står för dessa alltmera märkliga åsikter!

Maria Stopek(s) skrev i Nerikes Allehandas gästkrönika, att det vara viktigt att rösta på socialdemokratiska kyrkopolitiker. Motivet - ja hör och häpna, socialdemokraterna menar (på fullt allvar) att det viktigaste för kyrkan är de sociala frågorna som är viktigare än gudtjänst, dop och nattvard! Den skillnaden har aldrig funnits i kyrkans 2000-åriga historia!

Samtidigt driver moderata kyrkopolitiker deras viktigaste fråga, rätten att välja kyrka, ungefär som ett "skolval". Även här häpnar man. Några Centerpartister har tydligt deklarerat att den viktigaste framtidsfrågan är äkenskapsfrågan, dvs. det politiskt korrekta kravet att kyrkan ska viga till äktenskap , alla former av gemenskapet oavsett kön. Hur historielöst och perspektivlöst är inte detta?

Årets kyrkoval visar med all tydlighet att kyrkan måste befrias från partipolitiskt styrda nominerinsgrupper. Dessa åsikter och andra liknande som nu framförs är inget annat än "stolligheter".

Däremot är det mycket angeläget att många engagerade människor i Svenska Kyrkan finns med som förtroendevalda, för att forma ett bra ledarskap för kyrkan. Men helt åtskiljda från partipolitik - det tillhör historien, och kommer för eller senare att vara upphöra. Men det behöver för Kyrkans egen skull snarast ske!

2 kommentarer:

  1. Ska kyrkan befrias från partipolitiseringen måste man rösta på ett icke-partipolitiskt alternativ som vill ha en demokratisk kyrka utan partipolitik! Partierna går inte frivilligt

    Därför röstar jag på FRIMODIG KYRKA

    SvaraRadera
  2. Väl skrivet./Christopher

    SvaraRadera