tisdag 27 juli 2010

Göran Hägglunds nej till Pridedebatt!

Göran Hägglund, partiledare har´sagt nej till att delta i en debatt under Prideveckan. Det har skapat stor uppmärksamhet och kritik. Förra året medverkade Göran Hägglund under Pride-veckan som vsar på inbjudan - och möttes av glåpord och buande.

När nu Hägglund prioriterar ett planerat framträdande i Borgholm, på Öland under lördagen - så måste han välja bort Pride. Det är inget märkligt med detta, Göran Persson(s), gjorde detsamma för några år sedan. Men när kristdemokraternas partiledare - gör sin prioritering, så ropar arrangörer och journalister ut sin intoleranta attityd. Birger Thuresson, ledarskribent i tidningen DAGEN beskriver det träffande på följande sätt:

Konstigt är däremot den tämligen allmänna acceptansen av Ptidearragörernas intoleranta attityd. Deltagande i arrangemanget görs, ofta med mediernas goda minne, till ett avlatsbrev.
Köper man, sär det frid och fröjd. Vägrar man - så är domens dag inne. Gör din Pridevärnplikt, annars väntar buren där de bespottade kan beskådas och hånas.

Det ska också tilläggas att Kristdemokraterna finns representerade på ett Seminarium under Prideveckan för att föra samtal och dialog i angelägna och viktiga frågor, som belyses och diskuteras under Prideveckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar