torsdag 29 juli 2010

Migrationsverkets utvisning av Rim Al Amir i Örebro - ett brott mot Barnkonventionen!

Det är helt uppenbart att Migrationsverket bryter mot Barnkonventionen, när man utvisar den dödsjuka Rim Al Amir, 2,5 år - som vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro! Hon är allvarligt sjuk - och befinner sig i ett svårt läge, tillsammans med sin mamma och två syskon.


Medicinskt ansvarig läkare säger att behandlingen måste fårtsätta, och om den avbryts genom en avvisning och flygresa till Libanon som riskeras hennes hälsa och liv.


I Barnkonventionens artikel 3 uttrycks att ”barnets bästa i alla situationer ska komma i första rummet”. Det är uppenbart att beslutet om att utvisa RIM gåt emot portalparagrafen som säger att man särskilt ska beakta barnets hälsa.


Som ett led i genomförandet av barnkonventionen har Sverige fört in en paragraf, den så kallade portalparagrafen, om barnets bästa i utlänningslagen. Där står:
I fall som rör ett barn skall särskilt beaktas vad hänsynen till barnets hälsa och utveckling samt barnets bästa i övrigt kräver. Det är uppenbart att Rims hälsa och hela framtid är hotad hust nu, och utvisningsbeslutet skulle synnerligen förvärra det, enligt mecinskt ansvariga på USÖ.


Nu behövs ett brett folkligt engagemang i Örebro och landet för Rims skull! Migrationsverkets beslut måste hävas!

1 kommentar:

  1. Här hittar du bloggen för Stödgruppen för Rim
    www.stodrim.blogspot.com. Länka gärna till oss för att hjälpa till att driva trafik!

    mvh
    Stödgruppen för Rim

    SvaraRadera