onsdag 28 juli 2010

Migrationsverkets omänskliga ansikte som avvisar dödsjuka RIM AL Amir i Örebro!

Migrationsverket visar upp ett omänskligt ansikte när man slutgiltigt beslutat att avvisa Rima Ala Amir, som är dödsjuk! Familjen kom från Libanon efter det senaste krigstillståndet. Beslutet är så djupt omänskligt, och jag har mycket svårt att inte använda starkara kraftuttryck för min och många andras vrede över detta!

Rim Al Amir i Örebro, 2,5 år, som lider av en ovanlig form av Medelhavsfeber med svåra komplikationer. Rim är född i Sverige. 2008 beslöt Migrationsverket att Rim, hennes båda systrar och mamman Manal El Banna ska utvisas till mammans hemland Libanon.Rim föddes med sin sjukdom. Den är livshotande, hon har varit nära att dö och får kontinuerlig vård på USÖ.

Nya omständigheter kan stoppa utvisningen, enligt kapitel 12 paragraf 18 i utlänningslagen. Med detta som skäl ansökte Röda Korset i april om uppehållstillstånd för Rim.Tisdagen den 6 juli försvann allt hopp av ensamma mamman Manal El Banna. Via en högtalare hos Röda Korset meddelades att det inte fanns några hinder för att utvisa dödssjuka dottern Rim och hennes båda systrar till Libanon.

Manal var nära att gå sönder.Rim, som hade varit aningen piggare en tid var sämre. Manal hade inget annat val än att åka direkt till sjukhuset.– Den nya medicinen hjälper ju inte längre, säger hon sorgset.

Praagrafen "synnerligen ömmande omständigheter" ska självklart omfatta RIM, kan någons situation var mera "ömmande"? I år har 431 asylsökande fått stanna av ”synnerligen ömmande omständigheter”. Av dem kom 15 från Libanon. Det enda rätta är att lägga till fyra personer till, Rim, hennes mamma och två systrar.

Är det något jag skämms över så är det den Svenska asylpolitiken, och dess tillämpnande konsekvenser. Om vi ska få ett mänskligt och humant samhällsklimat - för allas bästa, så måste Rim få uppehållstillstånd!

1 kommentar:

  1. Ja, det är bara att hålla med. Det är skamligt.

    Vad kan vi konkret göra, vet du?

    /oa berg

    SvaraRadera