måndag 19 september 2011

Konstruktivt och givande samarbete i Örebros nya Majoritet!

Jag möter ofta medborgare i Örebro som ger uppmuntrande stöd för vårt nya samarbete mellan KD-S-C! "Hur går det frågar man"? Efter snart ett par månaders arbete - och snabb start så är svaret - det går alldeles utmärkt!

Med öppenhet och stor respekt för våra tre partiers olikhet så jobbar vi bra tillsammans - allt för Örebros bästa! Många uppmuntrar också och uttrycker förhoppningar om ett bra samtalsklimat, god ton, respekt för varandra osv.

Varje kommun är unik, i sin egen tid. Nu var det nödvändigt med blocköverskridande arbete. Jag hoppas att det framöver ska finnas respekt mellan majoritet och opposition - att vi respekterar varandras olika roller. Det är bra med opposition - det skärper majoriteten och kan ibland också ge bättre beslutsförslag. Vi majoriteten har sagt att vi vill arbete så öppet vi kan.

Vi har t ex för första gången på många år skapat ett presidium i kommunstyrelsen, där oppositionen får inflytande och tydlighet i de frågor som är på väg till beslut. Så har det inte alltid varit.

Jag tror att vi snart blir trygga i våra nya roller - som majoritet och opposition. Det gynnar demokratin och "Örebros bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar