söndag 25 september 2011

Nya majoritetens Skolpolitik i Örebro för Kunskap och värdegrund!

Under 2007-2010 lyftes Skolpolitiken i Örebro kommun av Koalitionen till en tydlig betoning på att elevernas kunskapsutveckling skulle vara central. Det var en ny inriktning - som fick starkt stöd över partigränserna. Ett resultat är att betygsresultaten lyfte till den högsta nivån under hela 2000-talet, dock från en låg nivå.

Uppföljning av varje elevs kunskapsutveckling genom bl a skriftliga omdömen och nationella prov påbörjades. Satsningen på Lärarlyftet för ca 700 lärare genomfördes, i samverkan med de statliga bidrag som Alliansregeringen möjliggjort.

Kristdemokraterna och Centerpartiet tillsammans Socialdemokraterna fortsätter nu det viktiga arbetet, med en tydlig inriktning att alla elever ska nå kunskapsmålen, alla elever ska ha rättighet att gå i en skola där det är arbetsro, där alla känner trygghet i sin skolmiljö.

Vår gemensamma ambition är att med ett brett politiskt stöd från så många partier som möjligt driva en skolpolitik som sätter elevens lärande och kunskapsutveckling i centrum.
Örebro kommuns skolor ska vara miljöer för kunskap och bildning, där varje elev växer och utvecklas efter sin förmåga.

Lärarnas status ska förbättras på olika sätt, genom fortbildning , stöd och en stor frihet att forma den bästa skolmiljön och pedagogiken.

Skolpolitiken behöver kontinuitet, skolorna behöver arbetsro - och trygghet i att politiken är överens om hur skolans ska stödjas politiskt. Det är bara om alla partier söker samverkan om skolans framtid i Örebro, i praktiken har det varit stor samsyn från 2007 - och det finns goda möjligheter till det de närmaste åren!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar