måndag 5 september 2011

Satsningar på Pensionärerna - tack vare Kristdemokraterna!

Nu är det förhandlat och klart mellan partierna i Alliansregeringen - och det blir satsningar på Sveriges Pensionärer, tack vare kristdemokraterna! Frågan har drivits hårt och tydligt - och ger nu resultat. Tyvärr prioriterade inte Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet att sänka skatten till Pensionärerna 2012, vilket jag verkligen beklagar - men det sker 2013/2014!

Kristdemokraterna har drivit och fått igenom en satsning på en halv miljard till de sämst ställda pensionärerna.Bostadstillägget höjs med 170 kronor per månad för de med lägst pension vilket innebär en sammanlagd förstärkning med nära 400 kronor för de som har de allra minsta marginalerna. Detta riktar sig till ca 250000 pensionärer med de lägsta inkomsterna - vilket betyder mycket!

Beskedet från Alliansregeringen, efter Kristdemokraternas krav är att en skattesänkning kommer 2013 eller 2014, och det är inte avhängigt jobbskatteavdraget! Sammantaget tycker jag att Göran Hägglund(KD) gjort en bra förhandling, trots att han haft de andra "emot sig" i skattefrågan.

Sveriges Pensionärer vet att Kristdemokraterna står bakom deras krav och kommer att fortsätta driva frågan under mandatperioden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar