måndag 9 november 2009

Toleransveckan i Örebro för en fast Värdegrund!

Idag börjar 2009 års Toleransvecka i Örebro, med temat Barns Rättigheter. Toleransveckan kom till genom en Motion av kristdemokraten Behcet Barsom och är nu en återkommande satsning på olika värdegrundsfrågor i kommunen som tillsammans med många föreningar erbjuder en mängd av intresssanta seminarier och aktioner.

Ett seminarium inbjuder Rädda Barnen till för samtal om möjligheten att barnrättscertifiera Örebro kommun, som först i landet. I samtalet deltar också forskare från Örebro universitet. Det blir intressant och vi kommer som kommun att diskutera om vi ska anta utmaningen efter seminariet.

På tisdag kväll arrangera Olaus Petri församling en kväll omkring Barns rättighet till andlig utveckling, vilket finns med i FN:s barnkonvention. Det är en ganska bortglömd rättighet och under kvällen ska vi diskutera vad det kan betyda för kommunen, Svenska kyrkan och samhället i stort. Jag kommer som ansvarigt kommunalråd att företräda Örebro kommun.
Tolernasveckan är ett resultat av att kristdemokraterna initierat värdegrundsperspektiv i kommunen. Utveckling handlar inte bara om skattekronor, flera invånare, privata utförare m.m

För att alla människor ska utvecklas optimalt i en mångfaldig kommun som Örebro behövs en fast värdegrund, där ickemateriella aspekter av livet synliggörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar