söndag 8 augusti 2010

Kampen för RIM fortsätter!

Under förra veckan när RIMs situation aktualiserades har massor av människor ställt upp på olika sätt för att utvisningsbeslutet ska förändras som hon får fortsatt och livsnödvändig vård i Örebro.

Nu startar under veckan som kommer ett Upprop för RIM, där målet är att få 10000 underskrifter för stöd till RIM - det är fullt möjligt, med det engagemang som startat.

Nästa lördag 14 augusti genomförs en stor Manifestation på Stortorget, kl.10-12. Vi räknar med många som talar och ger sitt stöd till RIM, samt att många finns med på stortorget och som visar sin soldiaritet med RIM och hennes mycket utsatta familj.

Idag finnns en artikel Dagens Nyheters nätupplag, som också beskriver Rims situation.

Samtidigt är det synnerligen märkligt att Johan Pehrson(fp) från Örebro fortsätter att driva sin linje att lokala politiker inte ska engagera sig i att påverka Migrationsverkets beslut - utan låta lagen ha " sin gång". Samtidigt säger Joha Pehrson(fp) att han vill agera för att förändra lagstiftningen, som han menar har brister - som "drabbar", t ex RIM.

För mig blir det ett mycket´motsägelsefyllt och dubbelt budskap. Det är mycket bättre att Johan Pehrson(fp) ställer upp sida vid sida med alla oss lokala Örbropolitiker som gemensamt agerar för att Rim ska få stanna kvar i Örebro!

Det är för mig ett uttryck för ett mänskligt samhälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar