måndag 9 augusti 2010

Vallöfte med 10.000 nya jobb för funktionshindrade i Offentlig sektor!

Vid presentationen av Kristdemokraternas Valmanifest fanns många intressanta och bra förslag. Ett av de mest spännande var öftet att skapa 10.000 nya jobb för funktionshindrade inom offentlig sektor.
.
-Det är otroligt betydelsefullt. Det här är personer som behöver känna att de är delaktiga i samhället, säger KD-ledaren Göran Hägglund.Partiet redovisar inte exakt hur målet ska uppnås under nästa mandatperiod, men lönebidragen som arbetsgivarna får för att anställa funktionshindrade ska förbättras.

Hägglund påpekar att när det gäller statliga arbetsplatser så har regeringen stort inflytande. När det gäller kommuner och landsting så måste frågan diskuteras mellan dem och regeringen. KD har beräknat att de 10 000 nya jobben skulle kosta mellan tre och fyra miljarder kronor för stat, landsting och kommuner tillsammans.

Det är dock en bruttosiffra. KD:s ekonomisk-politiske talesperson Stefan Attefall påpekar att många av de funktionshindrade redan har någon typ av ersättning i dag och att nettokostnaden därför blir lägre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar