söndag 8 augusti 2010

Märklig syn på föräldrar av Jan Björklund(fp)!

Visst har utbildningsminister Jan Björklund(fp) rätt i att föräldrarna har en stort och viktig roll för alla barns skolgång! Samarbetet mellan skola - elev och föräldrar behöver förbättras och stärkas.

Men när Jan Björklund idag föreslår att kommunen med myndighetsbeslut ska kunna tvinga föräldrar till elever som är "stökiga" att vara med i skolnas undervisning, då är dedt något som blivivit riktigt fel! För det första så fungerar inte "tvång" i detta sammanhang. För det andra ska inte föräldrar finns med på det sättet i skolans vardagliga undervisning. Det kommer bara att skapa ännu större problem för den elev man önskar hjälpa!

Enligt förslaget ska skolan och föräldrarna först och främst nå en frivillig överenskommelse. Om föräldrarna vägrar och skolan bedömer det som nödvändigt ska kommunens utbildningsnämnd kunna besluta om obligatoriskt deltagande.

Nej kasta det förslaget direkt i papperskorgen imorgon, och kom med bättre förslag på hur samarbetet skola - hem ska förbättras. Det kan bara ske med frivilliga samråd, överenskommelser. ÖPP - Örebro preventionsprogram har visat sig vara mycket framgångsrikt som en förebyggande kraft i skolan.

Jag utgår ifrån att alla andra säger nej till detta dåligt genomtänkta förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar