tisdag 7 april 2009

170 miljoner till Örebro kommun från Regeringen!

Det är glädjande att regeringen gör en kraftfull satsning på kommunerna vilket kommer att betyda 170 miljoner för Örebro kommun under 2010-2012! Det var nödvändigt och jag välkomnar beskedet, om nya pengar till kommunsektorn, som kom Alliansens partiledare idag utlovade. Äldreomsorg, skola och barnomsorg är ingen verksamhet som upphör eller kan ställas åt sidan för att vi har drabbats av en ekonomisk kristid.

Kristdemokraterna har krävt att regeringen ska öka statsbidragen till kommunerna för att vi ska klara av välfärdsuppdraget. Nu kan vi på ett bättre sätt ta oss an arbetet med budget inför 2010, vilket kommer att mildra de besparingar som ändå måste ske, pga. finanskrisen.

Det innebär att kommunen får nya resurser till barnomsorg, förskola och skola vilket ger oss bra handlingsutrymme inför framtiden.

Det är mycket bra att statsbidraget är ovillkorat, och att regeringen litar på att kommunpolitikerna själva får göra bedömningen och prioriteringen var pedngarna bäst behövs. Det hedrar regeringen att man respektera det kommunal självstyret. Kommunminister Mats Odell har gjort ett utmärkt arbete för kommunsektorn vilket är glädjande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar