måndag 6 april 2009

Örebros Socialdemokrater använder kommunens pengar regelvidrigt!

Återigen har socialdemokraterna i Örebro kommun använt kommunens pengar för att sprida partipropaganda till medborgarna! Idag fick ´"berörda grannar av den nya fridrottshallen" i Almby- och Universitetsområdet ett brev undertecknat av Jonas Karlsson(s), oppositionsråd och Peter Dahlgren(s), 2: v ordf i byggnadsnämnden.

Problemet är inte innehållet i brevet utan att det skickats ut med posten genom Kommunledningskontorets brev där portot är betalt av Örebro kommun! Brevet har skickats till hundratals medborgare. Det är inte första gången detta sker. I Januari 2009 skickades partipropagande till alla skolledare från socialdemorkaterna genom kommunens internpost.

Efter att det uppmärksammats diskuterades detta mellan partiföreträdarna och Lena Baastad(s), oppositionsråd höll med om att detta var felaktigt och sa att det inte skulle ske igen. Nu har det skett igen-och frågan till Lena Baastad och Jonas Karlsson är vad som ger socialdemokraterna rättigheten att använda kommunens offentliga skattemedel för att finansiera direkt partiinformation till medborgarna? Kan alla partier, t ex Sverigedemokaterna göra på samma sätt? Naturligtvis inte.

Jag tycker att detta är upprörande, socialdemorkaterna bör betala tillbaka till Örebro kommun och kommunledningskontoret vad det kostat. Samtidigt är det dags att en gång för alla lära sig skilja på socialdemokratiska partiet och kommunen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar