måndag 27 april 2009

Framtidsvägen - Ny Gymnasieskola äntligen vid beslut!

I morgon - tisdag 28 april presenterar utbildningsminister Jan Björklund(fp) propositionen om en ny Gymnasieskola. Förhandsinformationen säger att det blir 6 högskoleförberedande program samt 12 yrkesförberedande program.

Det Estetiska programmet blir kvar, tvärt emot vad utredningen föreslog - det är bra! Det är viktigt att det finns ett Estetiskt program eftersom det framtida yrkeslivet behöver människor med olika estetisk/kulturell kompetens.

Barn- och fritidsprogrammet får också behålla sitt nuvarande namn, vilket utredaren föreslog skulle ändras - bra! Frågan om IV-programmets framtid är framflyttat. Här behövs bättre förslag och "tänk", än det utredaren föreslog.

Nu väntar vi spänt på frågan om de Specialutformade programmens framtid, vilka utredaren föreslagit skulle tas bort! Vi har från Örebro kommun tillsammans med många andra kraftfullt kritiserat detta förslag. Det finns tecken som tyder på att de Specialutformade programmen får finnas kvar, med viss kvalitetsgranskning. I morgon vet vi mera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar