söndag 17 januari 2010

Bra med Örebro som ny ankomstkommun för flyktingbarn!

Nu är det klart att Örebro blir ny ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn. Örebro kommun meddelade sitt intresse före jul och vid ett möte hos landshövdning Rose-Marie Frebran med regeringens koordinator Björn Eriksson beslutades detta.

Ett samarbete mellan länets kommuner har påbörjats och ambitionen är att kunna ta emot 90 barn fårn feberuari månad. Det är rättvist att många flera kommuner delar på detta ansvar och är solidariska i relation till de få som idag har ett omöjliga uppdrag.

Jag är övertygad om att alla kan dela detta ansvar, och visa på medmänsklighet och stöd till barn och unga som drabbats av flykt från sitt hemland. Vi har resurser, och många goda krafter i föreningsliv och civilsamhälle som kan samarbete och ge stöd.

Alla människor har rätt att komma få en tillflyktsort när krig, diktatur och annat drabbat dem.
Nu ställer Örebro upp - det är bra! Dessutom sker det givetvis(nästan)i i total politisk enighet. De enda som inte sagt något är Sverigedemokraterna i kommunen, men utifrån deras politiska agenda är de med stor sannolikhet helt emot denna solideriska handling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar