onsdag 20 januari 2010

Oetiskt förhållningssätt genom vargjakten!

Debatten om vargjakten är intensiv, och ikväll var det TV4 som tog upp den heta frågan. Jag delar helt kritikernas perspektiv på vargdebatten. Ett märkligt förhållningssätt är att om man följer argumenten för vargjakten så blir det orimligt att driva kraven på den biologiska mångfalden i olika delar av världen och andra länder.

Det finns inga skäl och argument längre att skydda utrotningshotade djur som ett ansvar för den biologiska mångfald som natur och djur utgör. Ett etiskt förhållningssätt måste vara hållbart överallt, oavsett nationsgränser. Tillämpar vi principen för vargjakten, hotas alla andra utrotningshotade djurarter. Om vi vill få bort vargen i Sverige - så måste väl den rättigheten gälla alla länder, vad händer då??

Kritiken kommer från många olika håll, inte minst från många jägare. Svenska naturskydds-föreningen hållning är det enda rimliga. För tydlighets skull - jag har inget emot jakt, kommer själv ifrån en jaktfamilj i Småland och har vuxit upp i en i varsam jaktkultur. Men vargjakten - är något helt annat!

Den biologiska kunskapen måste finnas med i frågan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar