torsdag 14 januari 2010

Värdegrundskväll med 70 deltagare i Örebro!

I går kväll inbjöd Kristdemokraterna i Örebro till Vitsippeakademi igen, med temat: Kristdemokratisk värdegrund - är den lösningen på dagens samhällsfrågor? Hela 70 personer kom, varav ca 35 var icke-medlemmar! Fyra intressanat medverkande vara inbjudna: Ola Ström, ny medlem - och f.d folkpartist, Lars B Stenström - ny medlem och f.d socialdemokrat, Stefan Attefall och Emma Henriksson riskdagsledamöter.

Dessa gav sina synpunkter på varför den kristdemorkatiska värdegrunden är unikt utifrån familjepolitik, äldrefrågor, integration och ekonomi. Ett mycket engagerat samtal och diskussion fördes med alla som var med.

Kvällen visar på två viktiga perspektiv inför 2010. Värdegrundsfrågorna och de etiska perspektiven är mera aktuella än någonsin och kristdemokraternas extensberättigande. Väl tänkt kommer det att bli ett "vinnarspår" fram till valdagen.

Värdegrundskvällen var en fantastisk bra start inför valåret 2010, med massor av nya kontaker med människor som är intresserade av vår ideologi. Detta ger motivation att både forma och planera valåret 2010.

Nästa Vitsippeakademi sker i mars/april - då det intressanta temat blir: Barns rätt till andlig utveckling enligt Barnkonventionen; vad innebär det??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar