måndag 18 januari 2010

Oppositionens s.k försvarsuppgörelse ihålig och icke trovärdig!

Så har då oppositionspartierna presenterat sin försvarsuppgörelse, för att tydliggöra sin regeringsduglighet! Det gick väl egentligen inte så bra och enigheten visade sig vara ihålig. I synsättet på de svenska styrkorna i Afganistan har vänsterpartiet en helt annan uppfattning än socialdemokraterna och miljöpartiet.

Om du detta utspel ska vara riktningsivande för valåret 2010 så blev väl starten inte så bra, och trovärdigheten som regeringsalternativ är mycket tveksam.

Det är dock bra att man väljer att skärpa tonen när det gäller vapenexportfrågan, men det sker i en framtida utredning, ganska klassiskt. Socialdemorkaterna saknar all trovärdighet som i regeringsställning kontinuerligt brutit med nuvarande restriktiva lagstiftning. Dessutom har man i sak fel, när man säger det ska bli skärpta demokratikrav för de länder som ska få köpa krigsmaterial.

Detta gäller ju redan i riksdagens regelverk, det behövs inga nya regler - bara att följa de som redan gäller. Det är tyvärr bara ett "populistiskt utspel", i en myket viktig fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar