söndag 24 januari 2010

Mona Sahlin - saknade trovärdighet i en saklig debatt!

Så har då valårets första offentliga(på Tv) debatt skett mellan Mona Sahlin(s) och Fredrik Reinfelt(m). Debattens innehåll var inte överraskande, handlade om förutsägbara frågor. Något gott med debatten var att den var saklig och skedde i god ton.

Förhoppningsvis kanske "debattonen" angavs för valrörelsen, och att det fortsätter så - när ändå skillnaderna ska diskuteras för att vinna väljarnas förtroende.

Måste dock säga att Mona Sahlin har mycket att visa för att vara trovärdig i sitt regeringsalternativ. Först pensionärerna; socialdemokraterna gjorde ingenting under 1994-2006 för att sänka skatten för pensionärerna, nu ska plötsligt allt ske? Är det trovärdigt - nej, snarare rent populistiskt. De med lägsta s.k garantipensionerna har fått ett tillskott av Alliansregeringen - inte att förglömma!

När det gäller sjukförsäkringsfrågan så fördrev socialdemorkaternas "ickepolitik" mängder av människor ut i utanförskap av olika slag under tio år. Man kan kritisera Alliansregeringen för delar i förändringen av sjukförsäkeringen som inte blev bra - med rätta! Men hur trovärdig är då Sahlin i sin kritik??

Reinfelt var tydlig och säker, Sahlin var tydlig men saknade trovärdighet i politiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar