tisdag 27 oktober 2009

Bra Budgetdebatt i Örebro idag!

Idag är det budgetdebatt i fullmäktige. Det har hittills varit en saklig och ganska bra debatt. Några sammanfattande synpunkter , hittills:

1. De två huvudalternativen har ganska stora likheter, i den politiska texten och i retoriken skiljer en del, men utifrån ekonomin finns inga större skillnader.

2. När det gäller jobbsatsningar, finns en stor överesnstämmelse - bra i en så angelägen fråga. Örebro storsatsar mot arbetslösheten.

3. När det gäller investeringssatsningar så har dock oppositionen rena fiktiva och hypotetiska siffror. Här finns ytterligare 75 milj finns - som egentligen inte finns! Antingen får s+v låna upp 75 milj, eller prioritera bort stora förskolesatsningar. Det vore hederligt om oppositionen redovisar verkliga pengar!

4. Sverigedemokraterna har lagt sin första budget. Det är bra att man visar upp värderingar och samhällssyn. Det finns ett rent historiselöst synsätt på vad som är "svensk", moral och värderingar. Den s.k svenska värdgrunden har 2000-åriga rötter när det gäller människosyn och etik som påverkat vår "svenska kultur". Dessa rötter går tillbaka mycket längre än då Sverige blev nationalstat. Historielöshet är SD:s budget på deras avgörande perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar