söndag 21 augusti 2011

Alla partier i Örebro välkomnas - för Mänskliga Rättigheter!

Nu börjar vi som ny kommunledning och majoritet(S-KD-C), ett omfattande arbete för att stärka Mänskliga rättigheter i Örebro kommun. Som ansvarigt kommunalråd för bl a Mänskliga rättigheter välkomnar jag alla partier och förtroendevalda, att aktivt delta i det arbete som snart startar upp.

När det gäller Mänskliga rättigheter är det självklart att behövs enighet och samsyn. I andra frågor ska det vara "politisk konflikt", och olika perspektiv i den politiska debatten. Men för att det så viktiga arbetet med mänskliga rättigheter ska bli framgångsrikt för kommunen- behövs enighet!

En annan central del är att samverka med föreningar i det civila samhället i kommunen, för att arbetet ska bli bra. När det gäller Barnkonventionen - så ligger Örebro i framkanten i landet, och där finns ett nära samarbete med bl a Rädda Barnen!

Vi kommer så snart det är möjligt att inrätta en fullmäktigeberedning för Mänskliga rättigheter, som sannolikt börjar med uppdraget omkring demokratifrågor, hur t ex olika medborgarförslag kan användas i relation till eller genom de politiska partierna.

Arbetet med att ta fram en handlingsplan för HBT-frågor är också mycket aktuellt. Dessutom kommer det Interreligiösa Rådet att "nystarta"efter alla de goda erfarenheter som finns sedan 2007. Örebro kommun är unik och ensam om att driva ett Interrelgiöst Råd - utifrån den offentliga samhällsnivån.

Så välkomna med i arbetet för de Mänskliga rättigheterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar