måndag 1 augusti 2011

Nya kommunledningen i Örebro tar ansvar för mänskliga rättigheter!!

Idag börjar Pride-veckan i Stockholm. Det handlar om mänskliga rättigheter. Vi kommer som ny kommunledning(KD-S-C) att särskilt prioritera arbetet med mänskliga rättigheter.

Det handlar särkilt om barn, mångfald, jämställdhet och HBT-frågor. Visst har vi kommit en bit på vägen, särskilt med arbetet för barns rättigheter - där Örebro ligger i framkanten av Sveriges kommuner.

NU vill vi förstärka arbetet genom att samla alla frågor kring mänskliga rättigheter och forma en ny organisation för det arbetet. Vi har sedan 2007 framgångsrikt arbetet med det Inter-religiös Rådet, i samarbete mellan kommun och de olika religiösa föreningarna som finns i Örebro. Det är unikt i Sverige.

Vi har också ett framgångsrikt arbete för barns rättigheter och inflytande. Men det är inte tillräckligt - mycket återstår!

Jag kommer som ansvarigt kommunalråd för Tillväxt, näringsliv och mänskliga rättigheter att ta initiativ till ett samlat arbete för mänskliga rättigheter. Pell Uno Larsson, ordförande för RFSL i Örebro är kritisk och tveksam till det nya initiativet. Jag kan lugna Pell Uno att vi kommer att ta allvarligt på arbetet.

Alla nya förtroendevalda kommer att få en utbildning kring mänskliga rättigheter under hösten. En samlad organisation ska skapas, och därmed ett arbete med handlingsplan för det som berör barn, mångfald, jämställdhet och HBT.

Alla människors okränkbara och lika värde värde är grunden för ett växande Örebro där alla ska känna trygghet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar