tisdag 16 augusti 2011

Örebro delar ut Pedagogiska priset för första gången!

I morgon delar Örebro kommun för första gången ut ett Pedagogiskt pris. Det var ett av de många viktiga frågorna vi initierade som Koalition och kommunledning, 2009! Syfte är att uppmärksamma skickliga pedagoger i förskola, grundskola och gymnasieskola - som goda exempel att lära av!

Den svenska skolan är utsatt för mycket granskning, och i alltför hög grad beskrivs en negativ bild av utbildning, lärande och lärare . Det finns verkligen många vardagshjältar och skickliga pedagoger i Örebros förskolor och skolor.

Därför är det en glädje att vi nu för första gången kan dela ut ett pedagogiskt pris. Det delas ut till lärare, pedagog eller lärarlag som "utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse".

Tre priser delas ut; ett till förskolan, ett till grundskolan/grundsärskola, ett till gymnasieskolan/gymnasiesärskolan. Prissumman är 50.000:- totalt som delas mellan pristagarna.

Jag får som ordförande i barn- och utbildning förmånen att dela ut priserna på Örebros Lärardagar i morgon, kl.12.00 då ca 2500 lärare möts på Conventum för fortbildningsdag! Det blir en stor och viktig dag för Örebros alla pedagoger och lärare. Förhoppningsvis kan det Pedagogiska priset bidra till stolthet och glädje över duktiga skolor och pedagoger - och bli goda exempel att följa efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar