söndag 14 augusti 2011

Örebro behöver mera av blocköverskridande politik!

Kristdemokraterna valde att bilda politisk majoritet med socialdemokraterna och centerpartiet, efter omvalet i maj 2011. Det var ett nödvändigt och viktigt beslut - när det i princip saknades en långsiktigt hållbar politisk majoritet.

Örebro kommun behöver under de närmaste åren mera av politisk samsyn, med breda politiska överenskommelser och beslut i för kommunen stora framtidsfrågor. Under den senaste mandatperioden, var blockpolitiken allt för hård emellanåt. Där har alla partier ett ansvar - dert ligger en ny tid framöver, och det behövs ett mycket bättre samarbetsklimat.

Det betyder inte att den politiska debatten ska upphöra - tvärtom så behövs tydliga politiska perspektiv och en tydlig opposition. Men det måste samtidigt finnas ett större utrymme för att komma överens - det kravet ställer alldeles säkert våra medborgare. Det är bra att oppositionsrådet Kent Persson(M) understyrker detsamma - och därför har jag stora förväntningar inför höstens arbete.

Några stora frågor där det behövs samarbete och gemensamma tag är följande:

- Etablering av företag och andra viktiga näringslivsfrågor
- Samarbetet med Örebro Universitet och deras utveckling som "kunskapsmotor" i länet
- Regionfrågan, som står inför avgörande beslut under hösten
- Skolans utveckling så att alla elever får möjlighet att klara kunskapsmålen

Jag kommer som ansvarigt kommunalråd för Näringslivs- och tillväxtfrågor göra allt för att skapa så breda politiska lösningar som möjligt. Örebro behöver mera av samsyn - och mindre av politisk konflikt. Det är vårt gemensamma ansvar som ansvariga politiker i kommunen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar