söndag 7 augusti 2011

Bra Kristdemokratiskt deltagande på Prideveckan i Stockholm!

Kristdemokraterna i Stockholms län deltog på Prideveckan under veckan som gått. Det var ett bra initiativ som skapade en både en nödvändig som viktig mötesplats. Det har gett stor uppmärksamhet, och i de flesta fall mycket positivt.

Det finns en del i partiet som ogillar initiativet, och hänvisar till att "kärnväljarna", skulle skrämmas bort. Jag tror det är mycket överdrivet - och speglar nog mera kritikernas egna åsikter. Det finns hos kristdemokraterna en öppenhet och förståelse för människors olika sexuella läggning. Det finns ingen anledning att överdriva och skapa rädslor inför ett för dagen lite otraditionellt engagemang - som det under prideveckan!

Det är alltid bättre att finnas med i öppna samtal, att möta människor i samtal - i frågor som är känsliga och som berör livet. Mycket av missförstånd, fördomar finns både hos kristdemokrater likväl som hos människor inom HBT-rörelsen. Därför är "möte" alltid bättre. Det finns ingen motsättning mellan att mötas och att stå för olika perspektiv och åsikter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar