måndag 15 augusti 2011

Örebro - Sveriges idrottsstad 2011 och Sveriges föreningsstad 2011!

Öreboarna kan vara lite stolta efter sommarens två stora utmärkelser: Sveriges idrottsstad och Sveriges bästa föreningskommun. Särskilt alla de som under många år engagerat sig i arbetet inom föreningsliv, med barn och unga.

Det finns ett mycket brett arbete i idrotts- och föreningsliv sedan länge. När det gäller idrotten som har Örebro just nu stora framgångar i de flesta idrotterna, både på elit- som breddnivå!

Ett mycket viktigt arbete har de senaste åren skett i samverkan mellan kommunen och föreningslivet. En överenskommelse har arbetats fram - som tydliggör hur samverkan ska ske mellan kommunen och det civila samhället. Örebro är vad jag vet den första kommunen i landet som skapat en sådan överenskommelse. Till detta har kommunen gett resurser att öppna IUC - ideellt utvecklingscentrum, som är en mötesplats och som drivs av den föreningslivet.

Denna överenskommelse och IUC har starkt bidragit till att Örebro blev årets bästa kommun för föreningar i landet. Vi kommer som kommun under hösten att uppmärksamma dessa två stora händelser i Örebro, fullmäktige.

Örebro kommun är just nu mycket framgångsrik, tillsammans med alla föreningar - vilket i bästa fall kan stärka samhörigheten, skapa "vikänsla" - och hålla samman en snabbt växande kommun med 135000 invånare, från 150 olika länder!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar