söndag 14 augusti 2011

Örebro ska växa både socialt och ekonomiskt!

Begreppet tillväxt talas det om i alla sammanhang, inte minst i den politiska världen! När jag nu börjar som ansvarigt kommunalråd för tillväxt- och näringslivsfrågor i Örebro kommun är det angeläget att betona helheten och det enda hållbara inför framtiden.

Det ekonomiska perspektivet hör samman med det sociala. Ett samhälle, en kommun kan aldrig växa på det enas bekostnad. Örebro är en kommun med ca 135000 invånare, med människor från ca 150 nationer, människor med olika kultur, tradition, livsmönster och religion.

Örebro har sedan flera år haft en god ekonomisk tillväxt, framförallt genom stor inflyttning, många etableringar från näringsliv, och inte minst genom Universitets etablering - som en kunskapsmotor i länet.

Vi kommer i den nya kommunledningen(S+KD+C) att lägga stor kraft på arbetet med den social tillväxten.Det kommunen kan göra är att särskilt driva arbetet med Mänskliga rättigheter. Det första vi gör är att tillsätta en Beredning under fullmäktige som ska driva arbetet med mänskliga rättigheter. Där kommer följande delar finnas med:

- Arbetet med Barnkonventionen
- Arbetet med jämställdhet och Genusfrågor
- Arbetet med Mångfaldsfrågor
- Arbetet med HBt-frågor
- Arbetet med Tillgänglighetsfrågor

Vårt mål är att Örebro ska bli ledande i landet i arbetet med de mänskliga rättigheterna. Först då finns en Tillväxt som bär inför framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar