fredag 19 augusti 2011

Vivallaskolans Idrottshall återuppbyggs!

Det första beskedet från den nya Majoriteten(S+KD+C) i Örebro kommun är att Vivallaskolans idrottshall ska återuppgyggas! På kommunstyrelsens sammanträde den 20 september kommer beslut att fattas, som innebär att arbetet kan sätta igång.


Idrottshallen förbättras och kommer huvudsakligen bekostas av försäkringspengar.
I slutet av oktober 2010 brann Vivallaskolans idrottshall. Sedan dess har elever och lärare väntat på besked om vad som ska hända. Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet i den nya kommunledningen är överens om att en hall ska byggas på samma plats – men att den ska bli mer flexibel.

Vi vill fatta ett snabbt beslut nu när den nya ledningen är på plats, framför allt för barnens skull. Idrottshallen behövs på skolan och därför känns det bra att vi nu kommer gå fram med det här ärendet.

Den nya hallen kommer att kunna delas in i tre zoner, utrustas med en mindre läktare och få fler omklädningsutrymmen. Dialog ska ske mellan ÖBO och skolan kring det exakta utformandet. Byggtiden beräknas till knappt två år.

Öknaskolans idrottshall behöver också ersättas. Därför är det en lösning som innebär att många behov kan tillgodoses . Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet kommer också att starta ett utredningsarbete, rörande en större idrottshall i Vivalla på en ännu inte utsedd plats. I bred dialog med föreningslivet och andra berörda ska ett förslag arbetas fram under hösten.

Vi vill se en hall som skapas utifrån rådande behov och användarnas villkor, där dialogen är mycket viktig..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar