onsdag 31 augusti 2011

Vårdnadsbidraget "äger" i Örebro!

På dagens kommunfullmäktige blev Vårdnadsbidraget en av huvudfrågorna till diskussion. I den nya majoritetens (KD+S+C) överenskommelse finns VB med. Under förra mandatperioden infördes det 2009 av Koalitionen (KD-M-FP-C-och MP). Idag har ca 400 Örebrofamiljer använt VB, längre eller kortare tid.

Så idag yrkade MP och FP samt V att VB skulle upphöra omedelbart - och det blev votering! Givetvis var det bara "ett spel", för att (s) skulle rösta för VB. Givetvis fick voteringen ett tydligt besked - VB ska vara kvar. Heder till socialdemokraterna som står fast vid vår politiska överenskommelse ! FP, MP och V avslog, Moderaterna la ned sina röster (lite fegt tycker jag) och 35 röstade för VB.

Så länge inte riksdagen beslutat om en mera kraftfull "tid för barnen-reform", så kommer VB att vara kvar i Örebro kommun. Det blev ganska övertydligt - kristdemokraterna är den enda garanten för VB, antingen som del i Allianskoalition eller med S och C!

Nu backar FP, MP ur - och M tvekar! Det märkliga skedde i slutet av fullmäktige då Folkpartiet lämnade en Motion om att ... ja vad tror ni: "Att avskaffa Vårdnadsbidraget"!

Det enda motivet handlar om att socialdemokraterna återigen ska få möjlighet att rösta för VB. Jag är helt trygg med att man än en gång står fast vid överenskommelsen! Det är ju märkligt att Folkpartiet inte har större fantasi och kreativitet när det gäller den politiska agendan!

Kristdemokraterna står på familjernas sida, som stöd för egenmakt över sin egen vardagssituation och barns bästa. Det handlar ytterst om barn och ungas goda uppväxtvillkor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar